ΧΥΤΑ τα ΜΜΕ…

Posted on

TO ΡΑΔΙΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

 Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος 
Δύο είναι κυρίως τα πράγματα στα οποία αξίζει να στρέψουμε καταρχάς την προσοχή μας σε ότι αφορά το θέμα του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ώστε να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στην περιοχή τους (ανεξαρτήτως αν έχουν δίκιο ή άδικο).
1) Το πρώτο έχει να κάνει με τη σιωπή πολλών ΜΜΕ. Σαράντα μέρες βρίσκονται οι κάτοικοι στα μπλόκα και τα περισσότερα αποσιωπούν το γεγονός. Το δημοκρατικό (ΠΑΣΟΚικο) MEGA λόγου χάριν δεν κάνει ούτε αναφορά στα δελτία του. Καπνογόνα, δακρυγόνα, ξύλο, επεισόδια και το MEGA, τσιμουδιά. Για να καταλάβετε τι σημαίνει ενημέρωση για ορισμένους. Kαι δεν είναι μόνο το MEGA, είναι και άλλα. Στο ΕΘΝΟΣ ας πούμε δεν έχουν γράψει τίποτε (εκτός κι αν έγραψαν κάτι μικρό που μου διέφυγε).
2) Το δεύτερο έχει να κάνει με μία άτυπη συμφωνία που υφίσταται μεταξύ πολλών ΜΜΕ να μην δίνεται δημοσιότητα σε γεγονότα και καταστάσεις κοινωνικής οργής και βίας. Για να μην ξεσηκωθεί, λένε, ο κόσμος. Περίεργη λογική. Και ύποπτη.

Και οι δύο περιπτώσεις αποτελούν μία μορφή χούντας, αν με καταλαβαίνετε

Το καλύτερο πάντως, μια και βρισκόμαστε σε επαναστατική φάση, είναι το ξύλο που έπεσε προχθές μεταξύ ΜΑΤ και ΧρυσΑυγιτών στον Άγιο Παντελεήμονα. Τέτοια γεγονότα μάλιστα, να προβάλλονται και με το παραπάνω από τα ΜΜΕ.

Στην Κερατέα βρέθηκα την Κυριακή το μεσημέρι. Παγωνιά, αλλά οι κάτοικοι ανυποχώρητοι, στα μπλόκα. Κάθισα αρκετές ώρες, μίλησα μαζί τους, ενημερώθηκα για όσα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Λαυρεωτικής εδώ και εβδομάδες. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους για έναν επιπρόσθετο λόγο: Επειδή είναι από τους ελάχιστους που αντιστέκονται στη σημερινή Ελλάδα της αφασίας και της χλαπάτσας. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό, ε; Έχουν και ραδιοφωνικό σταθμό στήσει, στους 102,0 FM – το Ράδιο Οβριόκαστρο. Δεν ακούγεται στην Αθήνα, όσοι όμως βρίσκονται εκεί γύρω ας συντονιστούν στη συχνότητά του

περισσότερα στο e-tetradio

Σχολιάστε