ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι ελεύθερος .

Posted on Updated on

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/8/09

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα, σύμφωνα με πηγές μας στα Σκόπια, ο αρχαιολόγος-ιστορικός, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Τα μέλη της αποστολής, που βρέθηκαν για δεύτερη φορά στα Σκόπια για αναζήτηση και υποβολή αιτήματος για απελευθέρωση του Βάσκο, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη. Παράλληλα, προγραμματίζουν περεταίρω κινήσεις για την προστασία του Σκοπιανού αγωνιστή της δημοκρατίας, από νέες «εξαφανίσεις» του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κράτησή μου ήταν ένα διάλειμμα ενάντια στο ψέμα του Μακεδονισμού

Το μήνυμα του Βάσκο

«O Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι και πάλι ελεύθερος και σε καλή γενική κατάσταση από πλευράς υγείας. Θέλω να σας ενημερώσω πως η θέληση του, οι πεποιθήσεις του, το ηθικό του και η διαύγεια του λόγου του και της σκέψης του, είναι δυνατές. Φυλακίστηκε χωρίς να το θέλει και παράνομα σε σχέση με την αιτία, το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, τους σχετικούς νόμους και τις νόμιμες Ιατρικές διαδικασίες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Bardovci από την 4η Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου του 2009. Η σύλληψή του ήταν καθαρά πολιτική. Η διαστρέβλωση της υπόθεσης που θα παρουσιάσουν οι εκφραστές του Καθεστώτος, ανήκει στο ίδιο ακριβώς καθεστώς που επινόησε την διαστρέβλωση μιας Ιστορίας ενός ολόκληρου έθνους και δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου αξιόπιστη. Ο Βάσκο συνεχίζει μετά απο την προσωρινή διακοπή τον αγώνα, καταλαβαίνοντας πλήρως πως οι καταστάσει αλλάζουν ριζικά και απαιτούν προσαρμογή στην οποία κάθε μελλοντική ενέργεια θα στηριχτεί, ως προυπόθεση για ευεργετικά αποτελέσματα. Λαμβανοντας υπόψιν την συγκεκριμένη κατάσταση, είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει τους σκοπούς του ως ακτιβιστής, πολιτικός αρθογράφος και φιλόσοφος, πιο δυνατά παρά ποτέ. Τώρα είναι στα Σκόπια και διαθέσιμος για επικοινωνία στο e-mail

vasko.gligorijevic@live.com

Επεκτείνει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν μια διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση του απο την φυλάκιση που είχε προαχθεί απο το μεγαλύτερο Ολοκληρωτικό και Παράλογο Καθεστώς της Ευρώπης: ακτιβιστές, bloggers, αρθρογράφοι, δημοσιογράφοι και άλλοι, με μια ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την κυρία Γκατζούλη και τον κύριο Σταύρο Βιτάλη,οι οποίοι επισκέφτηκαν το Βαλκανικό Γκούλαγκ στην ΠΓΔΜ, σε υπεράσπιση της λογικής στην οποία ο πολιτισμένος κόσμος έχει βασιστεί»

Υ.Γ. τα μάθαμε τα νεα απο  τον Mc Manus και όχι απο αλλού…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι ελεύθερος .

    Jaylin said:
    30/12/2014 στο 5:48 πμ

    The exerstipe shines through. Thanks for taking the time to answer.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s