Αρμένισε η ιστοσελίδα του Αριστερού Βήματος Διαλόγου και Κοινής Δράσης

Posted on Updated on

IMG_2364

περάστε ενημερωθείτε και αν θέλετε υπογράψτε…

http://aristerovima.gr/

4 thoughts on “Αρμένισε η ιστοσελίδα του Αριστερού Βήματος Διαλόγου και Κοινής Δράσης

  Αλφιερη Στελλα τεως βουλευτινα said:
  21/07/2010 στο 3:38 μμ

  Η αριστερά κυρίως οι οργανωμένοι φορείς πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχει και η άλλη αριστερή σκέψη πέρα από την κομματική και πρέπει να είναι σεβαστή γιατί πλουτίζει την αριστερή ιδεολογία και ενισχύει την κοινή δράση . Οι στόχοι όμως είναι κοινοί και τα βήματα πρέπει να γίνουν επιτέλους συλλογικά για κοινή δράση και συμμετοχή μέσα από την διαφορετικότητα το αριστερό βήμα διαλόγου είναι προτιμότερο να άνοιξη το διάλογο σε επίπεδο κοινωνίας σε επίπεδο κινήματος οι κομματικοί χώροι θα το εξαφανίσουν γιατί και εδώ θα αναζητήσουν την ομοιομορφία της σκέψης

  notmymail said:
  22/07/2010 στο 4:11 μμ

  2η συγκέντρωση του «διαλόγου»: Το re-union της γενιάς των 50+

  Πολύ πρώην, πολλοί πρώην και ως συνήθως και πολύ μακριά από την κοινωνία. Από όλα έχει ο μπαχτσές. Μέχρι και τον πρόεδρο του ευρηματικού σε αφίσες, Α.Κ.Ε.Π. Όλη η γενιά της ήττας. Αυτό ήταν συνοπτικά το 2ο re-union παλαιών συμμαθητών και φίλων που έχουν είτε ως χόμπι, είτε ως επαγγελματική ενασχόληση την αριστερά «τους». Αυτό που λέγεται και αριστερό βήμα διαλόγου για την ενότητα(χωρίς κοινή δράση).

  Την ώρα που μιλούσαν ενότητα για την ενότητα(η μεγαλύτερη μπαρούφα και θα σχολιαστεί παρακάτω με μία κλασσική ρήση), για τους φίλους τους καλλιτέχνες, και γενικά συζητήσεις που θα ταίριαζαν είτε σε χαβαλοπαρέες, είτε σε συζητήσεις για την τέχνη τον 19ο αιώνα, είτε σε γκρουπ θέραπι..

  ..εκείνη την ώρα, 200 μέτρα ποιο κάτω, οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 είχαν κάνει κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για όσους μίλησαν μαζί τους, εκεί ήταν η αριστερά.

  Και όχι στους δημοσιοσχεσίτες, αιχμάλωτους του κοινωνικού τους κύκλου. Που νομίζουν ότι η κοινωνία κρέμεται από τα χείλη τους και τους περιμένει. Η κοινωνία είναι ήδη αρκετά μπροστά και δεν περιμένει κανένα.

  Ούτε στους απογοητευμένους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που θέλοντας να αφήσουν κάποια πολιτική κληρονομιά για τις άλλες γενιές, παγιδεύονται σε εφήμερα σχήματα αποτυχημένων-συμβιβασμένων γραφειοκρατών.

  Ούτε στους διάφορους καλλιτέχνες, οι οποίοι μακρυά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τα φτωχά στρώματα ψάχνουν να βρουν νέο ακροαστήριο με “πολιτική” χροιά.

  Η αριστερά επίσης δεν βρίσκεται ούτε στους γραφειοκράτες με τις περιφερόμενες κοιλιές τους που «αγωνιούσαν» για το ενότητα για την ενότητα της «αριστεράς» τους. Κοινώς στο «άλλοθι» τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους( το όριο του 3% γαρ..μακρινό όνειρο για τον ΣΥΡΡΙΖΑ). Ποιος άραγε δεν ξεχνά το σλόγκαν «κοιτάξτε μας στα μάτια και ψηφίστε» του τότε προέδρου του ΣΥΝ και νυν πρόεδρου του ΠΑΟ; Με μουσική Φοίβου και ερμηνεία Πασχάλη Τερζή θα είχε γίνει φοβερή επιτυχία!

  Δεν είμαστε αδύναμοι γιατί είμαστε διασπασμένοι. Είμαστε διασπασμένοι γιατί είμαστε αδύναμοι(Λένιν).

  Όταν κυρίες και κύριοι της ενότητας για τον διάλογο της αριστεράς(και τη σωτηρία του ΣΥΡΡΙΖΑ) θα καταλάβετε το νόημα της φράσης ελάτε να συζητήσουμε. Όχι στα γραφειάκια σας και στις γιορτούλες σας. Αλλά στις αγωνιστικές απεργίες, κάτω στους αγώνες των κατοίκων κατά της ακρίβειας και των διοδίων, στις πορείες των μεταναστών, στα λιμάνια μέσα στον καπνό των δακρυγόνων. Εκεί «χτίζεται» η αριστερά. Εκεί που οι περισσότεροι από εσάς είτε είστε ανεπαρκείς είτε τραγικά απόντες..

  Και για να μην λέτε ότι δεν προτείνεται κάτι, υπάρχουν δύο μη συνεκτικά ιδεολογικά στρατόπεδα.

  Το ένα είναι με την μη αναγνώριση, μη πληρωμή του δημόσιου χρέους.

  Το άλλο με την αποπληρωμή, ή την επιμήκυνση της πληρωμής, ή το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους.

  Όπως λέει και ο Σαίξπηρ «δεν μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα 2 αφέντες». ‘Η ποιο απλά «δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη»..

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  marado responded:
  22/07/2010 στο 9:56 μμ

  περιμενουμε και ελπίζουμε να δουμε δράση φιλε notmymail

   notmymail said:
   23/07/2010 στο 9:35 μμ

   Δυστυχώς marado. Δράση γίνεται εκεί που περιέγραψα. Και οι περισσότεροι κύριοι(το 90 %) ήταν τραγικά απόντες. Δεν χτίζεις κάτι καινούργιο από υλικά κατεδαφίσεων

   Καπελωμα του συ.ρι.ζα.ενόψει δημοτικών(ή και εθνικών) είναι ή όλη ιστορία. Άνθρωποι που έχουν μάθει μια ζωή να κάνουν μικροπολιτική μικροπαζαρέματα, να τρέχουν πίσω από τους μανδρίνους του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εμπνεύσουν και να οδηγήσουν προς κοινή δράση.

   Ειδικά τώρα που ήρθε το
   Τέλος εποχής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s