Οι Ινδιάνοι της Μεσογείου και οι Παλαιστίνοι της Αμερικής.

Posted on Updated on

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Ινδιάνοι με τους Παλαιστίνιους;

-Την  μοίρα!

Οι ινδιάνοι της Β. Αμερικής , μέσω του Εθνους των Λακότα Σιου και του Κινήματος Αμερικανών Ινδιάνων (ΑΙΜ) ,που μάχονται για αυτοδιεύθυνση στα προγονικά εδάφη, εξέδωσαν το παρακάτω κείμενο συμπαράστασεις :

«Αναγνωρίζοντας την αντιστοιχία του αγώνα μας με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ουσιαστική αναγνώριση του δικαιώματος να ζει στη γη του, διακρίνουμε επίσης τις ίδιες μεθόδους καταδυνάστευσης μέσα σε αβίωτα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετά από σφαγές, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη λεγόμενη Ινδιάνικη Πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης», προλογίζουν το κείμενό τους οι βορειοαμερικανοί Ινδιάνοι. Και παραθέτουν τη λίστα των μεγάλων ψεμάτων, που θολώνουν την εικόνα της συντελούμενης σφαγής:

* Πρώτο ψέμα: Το Ισραήλ πλήττει στρατιωτικούς στόχους προσπαθώντας να αποφύγει τις απώλειες αμάχων. Ποτέ δεν στοχεύει πολίτες.

– Η αλήθεια: Η Λωρίδα της Γάζα είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο. Η παρουσία μαχητών μέσα στο γενικό πληθυσμό δεν στερεί από τους πολίτες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το καθεστώς προστασίας τους, έτσι κάθε επίθεση εναντίον τους με σκοπό να πληγούν στρατιωτικοί στόχοι αποτελεί έγκλημα πολέμου.

* Δεύτερο ψέμα: Η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία. Οι βομβαρδισμοί είναι απάντηση στους παλαιστινιακούς πυραύλους και αποβλέπει στην εξάλειψή τους.

– Η αλήθεια: Κατ’ αρχάς, το Ισραήλ ποτέ δεν τήρησε την εκεχειρία. Από την πρώτη στιγμή δημιούργησε «ζώνη ειδικής ασφάλειας» διχοτομώντας τη Γάζα και ανακοίνωσε ότι θα πυροβολούνται όσοι Παλαιστίνιοι την περάσουν. Με άλλα λόγια, πυροβολούνταν οι αγρότες και οι πολίτες που ήθελαν να πάνε στα χωράφια ή τις περιουσίες τους, κατά παράβαση της εκεχειρίας και του διεθνούς δικαίου. Επιπρόσθετα, στις 4 Νοεμβρίου το Ισραήλ πραγματοποίησε βομβαρδισμό στη Γάζα σκοτώνοντας πέντε πολίτες, παραβιάζοντας και έτσι την εκεχειρία.

* Τρίτο ψέμα: Η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες, γεγονός που αποτελεί έγκλημα πολέμου.

– Η αλήθεια: Δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Το γεγονός είναι ότι σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή ο πληθυσμός δεν θεωρείται «ανθρώπινη ασπίδα» και, σύμφωνα με τις Συνθήκες της Γενεύης, το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα πολέμου.

Δύο αραβικοί κόσμοι

* Τέταρτο ψέμα: Ο αραβικός κόσμος δεν καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση, επειδή κατανοεί το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται.

– Η αλήθεια: Οι λαοί των αραβικών κρατών είναι οργισμένοι από την ισραηλινή δράση και την απραξία των κυβερνήσεών τους και πραγματοποιούν διαδηλώσεις. Με απλά λόγια, οι αραβικές κυβερνήσεις δεν αντιπροσωπεύουν τους λαούς τους και η σιωπή τους δεν οφείλεται στο ότι συμφωνούν με το Ισραήλ αλλά στο ότι είναι υποταγμένες στις ΗΠΑ.

* Πέμπτο ψέμα: Το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων, διότι τους προειδοποίησε να απομακρυνθούν.

– Η αλήθεια: Ο λαός της Γάζας είναι παγιδευμένος από το ίδιο το Ισραήλ, που εμποδίζει τη διέλευση των συνόρων. Εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού δεν έχουν τρόφιμα, νερό, ηλεκτρισμό και φάρμακα για την περίθαλψη των τραυματιών. Ετσι, μέσα στη Γάζα δεν υπάρχει ασφαλές σημείο.

πηγή : Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

2 thoughts on “Οι Ινδιάνοι της Μεσογείου και οι Παλαιστίνοι της Αμερικής.

  L’Enfant de la Haute Mer said:
  13/01/2009 στο 4:00 μμ

  Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη, στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αυτοί που έλεγαν για το «άφατο», προχωρούν στην «τελική λύση».
  Είμαι σίγουρη πως τα δύο συνδέονται.
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1054236.html

  Καλή χρονιά εύχομαι, μα δεν το πιστεύω.
  Ας διαλέγουμε όλοι κάτι στα μέτρα μας, κάθε στιγμή, ώστε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα

  Dionysos said:
  16/01/2009 στο 12:26 πμ

  Δίδυμε αδελφούλι μου ξέχασα να μου πω και να σου πω χτές χρόνια πολλά στο blogging και όσοι μας αντέξουμε. Πολύ ενδιαφέρον το πόνημα, έχω τρελλαθεί με το Θέμα. Κρύβουν την εικόνα από τα εγκλήματά τους οι φονιάδες Ισραηλινοί. Είμαι βέβαιος ότι κάποτε αυτή τους η ηγεσία που ξεφτιλίζει τους Εβραίους απανταχού της γής θα δικαστεί τίμια και αυστηρά από την παγκόσμια κοινότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s