κοιτάζω γύρω μου , συναντώ τους ανθρώπους ,αυτό φτάνει …

Posted on Updated on

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Χρόνης Μίσσιος: «Ο έρωτας είναι πρωινό, είναι λάμψη, είναι έξαρση, είναι έκπληξη… Εάν θέλουμε να δώσουμε μια ανθρώπινη διέξοδο στην κρίση του πολιτισμού μας, πρέπει να ξαναστρέψουμε την προσοχή μας στο τι συμβαίνει στον Γιώργο, τον Παύλο, την Ξένια…(απο την συζήτηση της παολα με τον Χρόνη Μίσσιο)

Κράξιμο ,τεύχος 7 ,Ιανουάριος 1987

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ντίνος Χριστιανόπουλος: «Τα χαστούκια μιας ζωής έγιναν δύναμη. Μου έδειξαν πως τίποτα δεν πάει χαμένο… Εάν η ποίησή μου ήταν συνειδητά ομοφυλόφιλη, θα απευθύνονταν σε μερικούς ανόητους ομοφυλόφιλους, που νομίζουν ότι πρέπει να γράφουμε αποκλειστικά για τις ιδιαιτερότητές μας, μ’ έναν τρόπο που αρέσει μόνο σε μας… Η ενεργητική ομοφυλοφιλία στους άντρες είναι μύθος… Όταν ο ένας παίζει το ρόλο του κλειδιού κι ο άλλος της κλειδαριάς, πώς θα γίνει η σχέση με δυο κλειδιά ή δυο κλειδαριές; …Για ένα σωστό έρωτα, δεν αξίζει να πεθάνουμε; Και τι θα γίνει αν κατουριόμαστε για μια ζωή γεμάτη συμβιβασμό και φόβο; Δεν υπάρχει αηδιαστικότερο πράγμα από το να χώσεις το φόβο ανάμεσα σε δυο κορμιά…»(απο την συνέντευξη στην Πάολα)

Κράξιμο ,Τεύχος ,9 Μάιος 1988

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δημήτρης Παπαϊωάννου: «Ο έρωτας είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι, μια επικίνδυνη και γοητευτική ψευδαίσθηση… απ’ την άλλη, είναι κινητήριος δύναμη για τη ζωή και την τέχνη. Νομίζω όμως ότι, σαν γενιά, δώσαμε παραπανίσια σημασία στον έρωτα. Ίσως γιατί ζήσαμε σε μια περίοδο όπου το να ‘σαι ομοφυλόφιλος ήταν κάτι που έπρεπε να το ζήσει κανείς επιθετικά… Τώρα, όχι πως τα πράγματα έχουν καλυτερέψει σε σχέση με την αναγνώριση, αλλά δεν είναι, τελικά, και τόσο σημαντικό να είσαι ομοφυλόφιλος. Είναι, ας πούμε, ένα γούστο και μια αισθητική θεώρηση της ζωής διαφορετική…»

Κράξιμο, Τεύχος 13, Χειμώνας 1993

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Μιχάλης Ράπτης (Μισέλ Πάμπλο): «Επαναστάτης σημαίνει να είσαι συγκροτημένος πολίτης και ελεύθερο άτομο… Το πραγματικό αντριλίκι φαίνεται καταρχήν στη στάση που κρατά κανείς απέναντι στα κοινωνικά ή τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα. Εκεί, λοιπόν, εκείνοι που κάνουν τους πολύ άντρες, αποδεικνύονται συνήθως οι πιο δειλοί!»

Κράξιμο ,τευχος 11 ,Ανοιξη 1992

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σπεράντζα Βρανά: «Εγώ έχω αρσενικό χαρακτήρα… Είμαι θηλυκιά μόνο σ’ ό,τι αφορά το σεξ. Κατά τα’ άλλα, έχω αρσενικό μυαλό, είναι ντόμπρα, έχω λεβεντιά, είμαι αντράκι… Δεν αποποιούμαι τίποτα, ό,τι έζησα το ευχαριστήθηκα και θεωρώ ότι ίσως γι’ αυτό είμαι ισορροπημένο άτομο. Δεν έχω κανένα απωθημένο, ούτε καλλιτεχνικό, ούτε ερωτικό…»

Κράξιμο ,τευχος 14 ,Χειμώνας 1994

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

για την μεταφορά μαραδό.

One thought on “κοιτάζω γύρω μου , συναντώ τους ανθρώπους ,αυτό φτάνει …

    Popi said:
    15/02/2009 στο 3:13 μμ

    Ωραία η Βρανά! Αν και θα ‘ταν ωραίο να υπάρχει μια αντίστοιχη λέξη για τη γυναικεία «αντρειοσύνη».

    «Δεν υπάρχει αηδιαστικότερο πράγμα από το να χώσεις το φόβο ανάμεσα σε δυο κορμιά» καταπληκτικό! Μπράβο στο Χριστιανόπουλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s