Η μεγάλη μπλόφα

Posted on Updated on

Ο μύθος περί ψωροκώσταινας καλά κρατεί χρόνια τώρα σε αυτό το τόπο .

Αποκαλυπτικό το ρεπορταζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπία 18-11-2007:

«Η μεγάλη μπλόφα στο ασφαλιστικό

Το σχέδιο για την «απαλλοτρίωση» των αποθεματικών

Η πολυδιαφημισμένη μελέτη που παρήγγειλε η κυβέρνηση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας καταλήγει στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα με εκείνη που έγινε επί ΠΑΣΟΚ το 2003 (την οποία, βεβαίως, η Ν.Δ. είχε τότε καταγγείλει ως ανακριβή).

Το συμπέρασμα και των δυο ερευνών είναι ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα αντέχει μέχρι το 2035, αρκεί το Δημόσιο και οι επιχειρήσεις να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση σήμερα, με πρόσχημα την απειλή κατάρρευσης, προωθεί αλλαγές ώστε να αποφύγει να πληρώσει τη δική της συμμετοχή από τον προϋπολογισμο.

Το σχέδιο της ενοποίησης έχει στόχο τα πλούσια ταμεία να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα των προβληματικών, ενώ ταυτόχρονα με τις άλλες ρυθμίσεις θα μειωθούν οι συντάξεις. «

…Τι έχουν να πούνε γι αυτό οι Ατσαλάκωτοι Κυβερνώντες , οι Δεξιοί και Αριστεροί Νεοφιλελεύθεροι, ο Μητσοτάκης και η οικογένεια , Οι Γιωργάκηδες και οι Βενιζέλοι , οι Τηλεοπτικοί Αναλυτές , ο Λαός που δίνει σχεδόν 80% στα δυό κόμματα …προφανώς ασχολούνται με τα Ζωνιανά. Προφανώς δεν έχουν η δεν θέλουνε να πούνε τίποτε , ο καθένας για τους δικούς του λόγους .

Ύστερα είναι και οι οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης , που μας επιβάλουν τις διάφορες πολιτικές …μας θέλει δημιουργικούς(ο θεός να τους έχει καλά) μέχρι τα βαθιά γεράματα , άσε που οι θέσεις εργασίας είναι χιλιάδες και πως θα καλυφθούν.

Για πόσο ακόμη θα συνεχίσουμε να είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ , ΑΠΕΡΓΙΑ…για να βρούν νόημα οι Λέξεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s