γκρεμίζουν…

Posted on

nbnb.jpg

«…αίρουμε την ολική και διηνεκή προστασία τού επί της οδού Διον. Αρεοπαγίτου 17 πολυώροφου κτιρίου ευρισκόμενου εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Ακρόπολης προκειμένου το νεοαναγερθέν Μουσείο Ακρόπολης, που θα στεγάσει τα αριστουργήματα της ελληνικής πλαστικής από τα μνημεία της Ακρόπολης, να έχει απρόσκοπτη επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού βράχου με τον οποίο αποτελεί αδιάσπαστη πολιτιστική ενότητα. Στόχος η ενότητα αυτή να μη διακόπτεται από την παρεμβολή και το φράγμα του πολυώροφου διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Διον. Αρεοπαγίτου 17, καθώς και του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΕΧΩΔΕ όμορου πολυώροφου κτιρίου επί της οδού Διον. Αρεοπαγίτου 19» (οικία του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου).

Αυτά αναφέρει σε απόφασή του ο Υπουργός πολιτισμού και υποψήφιος με την ΝΔ στην Α Αθηνών Γ. Βουλγαράκης  την οποία υπέγραψε στις 30 Αυγούστου 2007 και η οποία βρίσκεται ήδη προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως .(πηγή ελευθεροτυπία 7/9/2007)

Δείτε πιο αναλυτικά στην Ελευθεροτυπία

Δείτε επίσης σχετικά με το θέμα   εδώ

Ο κύριος Βουλγαράκης δεν περίμενε ούτε οι εκλογές να περάσουν , μέσα στις φωτιές και στην καταστροφή έβαλε την υπογραφή !!! για το γκρέμισμα στην ουσία
των δύο διατηρητέων πολυκατοικιών (Διον. Αρεοπαγίτου 17 και 19) από τα ελάχιστα εναπομείντα art deco κτίρια της Αθήνας του αρχιτέκτονα Β. Κουρεμένου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s