Κλειστόν. Όχι στη Λογοκρισία!Stop Internet Censorship!

Posted on Updated on

Με καθυστέρηση το «κλείνω» ανεβάζοντας το κείμενο απο τον Ροίδη με το χέρι του Δροσοπλάτανου ..Συμμετέχω μονο και μόνο για τους ανθρώπους που στερούνται την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της έκφρασης.(Λίγη οργάνωση στην Διεθνή αμνηστία δεν θα κάνει κακό ….)

 

 

amnestyintl.jpg

Φαντάσου ότι είσαι ένας νέος 25 χρονών που μένεις σε μια χώρα, η οποία συστηματικά καταπιέζει την ελευθερία της έκφρασης.
Οι περισσότερες ιστοσελίδες με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα “μπλοκάρονται” από ένα εθνικό φίλτρο και δεν εμφανίζονται ποτέ στην οθόνή σου. Θέλεις να επικοινωνείς με ανθρώπους από όλο τον κόσμο κι έτσι χρησιμοποιείς το PalTalk, ένα chat room που αν και η έδρα του είναι στην Νέα Υόρκη αλλά πολλοί χρήστες του μιλάνε τη γλώσσα σου. Στην ουσία είναι το παράθυρο του απομονωμένου κόσμου σου.
Μια μέρα που έχετε μαζευτεί στο σπίτι σου με φίλους και μιλάτε με άλλους χρήστες στο chat room, εισβάλλουν ξαφνικά στις τρεις το πρωί 50 αστυνομικοί, σας χτυπάνε και σε φυλακίζουν σε πλήρη απομόνωση για 9 ολόκληρους μήνες χωρίς ποτέ να σου απαγγελθούν κατηγορίες.
Περνάνε αυτοί οι μήνες και αφήνεσαι «ελεύθερος». Δε φοβάσαι να κατακρίνεις δημόσια την κυβέρνηση και υποστηρίζεις την αναγκαιότητα ειρηνικής αλλαγής της πολιτικής κατάστασης (στη χώρα σου είναι νόμιμο μόνο ένα πολιτικό κόμμα). Περίπου έξι βδομάδες μετά όμως, εκεί που κάθεσαι σε ίντερνετ-καφέ παρέα με τον αδερφό σου και διαβάζεις τα email σου και ειδησεογραφικά sites, σε πλησιάζουν άντρες της Ασφάλειας, σου φοράνε χειροπέδες και σε αναγκάζουν να τους οδηγήσεις σπίτι σου, όπου βρίσκουν και κατάσχουν, μία κάμερα, ένα κασετόφωνο, 2 CD και ένα βιβλίο που για κακή σου τύχη είναι απαγορευμένο επειδή υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοψηφίσματος για πολυκομματισμό στη χώρα.
Αν σε έλεγαν Truong Quoc Tuan και έμενες στο Βιετνάμ, τι νομίζεις ότι θα συνέβαινε μετά;
Θα ήσουν σε ένα κελί σε πλήρη απομόνωση χωρίς καμιά επαφή με δικηγόρους ή συγγενικά πρόσωπα. Θα σε κατηγορούσαν για προπαγάνδα εναντίον του κράτους και θα αναρωτιόσουν, στα αλήθεια για ποιο λόγο και για πόσα κλικ του ποντικιού σου αντιμετωπίζεις 20 χρόνια κάθειρξη…
Ή φαντάσου να δουλεύεις ως δημοσιογράφος σε κινέζικη εφημερίδα.
Τις παραμονές της 15ης επετείου από τη σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μέν, σε συνάντηση του προσωπικού της εφημερίδας, σάς δείχνουν ένα μέμο από το Κεντρικό Τμήμα Προπαγάνδας για το πώς θα πρέπει να καλύψετε τις επετειακές εκδηλώσεις. Σε αυτό δίνονται οδηγίες στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να «κατευθύνουν σωστά την κοινή γνώμη», να «μην δημοσιεύουν ποτέ απόψεις που δεν είναι σύμφωνες με την επίσημη πολιτική» και να καταδίδουν στις αρχές τυχόν υποψίες που έχουν για συναδέλφους τους που επικοινωνούν με δημοκρατικά στοιχεία στο εξωτερικό.
Εσύ κρατάς σημειώσεις από αυτό το μέμο και το στέλνεις με email από τον προσωπικό σου yahoo! λογαριασμό σε κάποιον γνωστό σου στην Αμερική που διαχειρίζεται ένα πολύ γνωστό κινέζικο website, το Δημοκρατικό Φόρουμ. Το email δημοσιεύεται την ίδια μέρα με το ψευδώνυμο “198964” στα ανεξάρτητα κινεζόφωνα websites του εξωτερικού που έτσι κι αλλιώς είναι απαγορευμένα στη χώρα.
Σε συλλαμβάνουν μερικούς μήνες αργότερα. Η εταιρία Yahoo! θα έχει πολύ απλά δώσει τα στοιχεία του λογαριασμού της ηλεκτρονικής σου διεύθυνσης και την ακριβή τοποθεσία από την οποία στάλθηκε το επίμαχο email.
Αν το όνομά σου ήταν Shi Tao και έμενες στην Κίνα, τι νομίζεις ότι θα συνέβαινε μετά;
Θα καταδικαζόσουν με την κατηγορία της προδοσίας κρατικών μυστικών σε 10ετή κάθειρξη. Η γυναίκα σου θα ανακρινόταν καθημερινά από τις αρχές και η δουλειά θα της πίεζε να σε χωρίσει, πράγμα που τελικά θα έκανε. Θα είχες ελάχιστη επαφή με την οικογένειά σου. Θα μεταφερόσουν σε φυλακές υψίστης ασφάλειας και θα σου απαγόρευαν γράφεις ή να διαβάζεις. Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων θα σου απένειμε το Διεθνές Βραβείο Τύπου για την Ελευθερία, το οποίο φυσικά δε θα μπορούσες να παραλάβεις.

Φαντάσου να μπορούσες να απελευθερώσεις
τον Truong Quoc Tuan και τον Shi Tao.

Μπορείς!
Μπες στο www.amnesty.org.gr
και εδώ για υπογραφή συμπαράσταστης και για το μπανεράκι με τα απαγορευμένα blogs, και πάρε μέρος στην εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για την ελευθερία της έκφρασης στο ίντερ

 

Τελευταία Ενημέρωση 5/5/2007:
Παραθέτω το ποστ του Καπετάνιου για το ίδιο θέμα το θεωρώ εξαιρετικό ΄…παρακαλώ να το διαβάσετε είτε εδω είτε στο ιστολόγιο του Καπετάνιου :

Ανοιχτό λόγω….
… αυστηρής διεθνούς προβοκάτσιας και υπερβολικής αμνησίας

Φαντάσου ότι είσαι ένας νέος 15 χρονών λίγο μελαμψός που μένεις σε μια χώρα, η οποία συστηματικά καταπιέζει την ελευθερία της έκφρασης.
Οι περισσότερες ιστοσελίδες με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα “παρακολουθούνται” διαρκώς από ένα δίκτυο ανθρώπων που έχουν αναλάβει την προστασία του εθνικού σου ( και όχι μόνο )συμφέροντος στον πόλεμο κατά της τοπικής και διεθνούς τρομοκρατίας . Θέλεις να επικοινωνείς με ανθρώπους από όλο τον κόσμο κι έτσι χρησιμοποιείς ένα από τα πολλά chat room που αν και η έδρα τους είναι στην Νέα Υόρκη πολλοί χρήστες τους μιλάνε διάφορες γλώσσες . Στην ουσία νομίζεις ότι είναι το παράθυρο του έντονα καταπιεσμένου και τρομοκρατημένου κόσμου σου.
Μια μέρα που έχετε μαζευτεί στο σπίτι σου με φίλους και μιλάτε με άλλους χρήστες στο chat room, εισβάλλουν ξαφνικά στις τρεις το πρωί 50 αστυνομικοί, σας χτυπάνε και σε φυλακίζουν σε πλήρη απομόνωση για 9 ολόκληρους μήνες χωρίς ποτέ να σου απαγγελθούν κατηγορίες και χωρίς να έχεις την δυνατότητα παρουσίας δικηγόρου.

Περνάνε αυτοί οι μήνες και αφήνεσαι «ελεύθερος». Δε φοβάσαι να κατακρίνεις ( η άγνοια κινδύνου σε μικρές ηλικίες είναι δυστυχώς γεγονός ) δημόσια την κυβέρνηση και υποστηρίζεις την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής κατάστασης (στη χώρα σου τέτοιες ενέργειες θεωρούνται τρομοκρατικές). Περίπου έξι βδομάδες μετά όμως, εκεί που κάθεσαι σε ίντερνετ-καφέ παρέα με τον αδερφό σου και διαβάζεις τα email σου και ειδησεογραφικά sites, σε πλησιάζουν άντρες της Ασφάλειας, σου φοράνε χειροπέδες και σε αναγκάζουν να τους οδηγήσεις σπίτι σου, όπου βρίσκουν και κατάσχουν, μία κάμερα, ένα κασετόφωνο, 2 CD και ένα βιβλίο που για κακή σου τύχη είναι «απαγορευμένο» επειδή υποστηρίζει τον Μωαμεθανισμό και την αναγκαιότητα δημοψηφίσματος για την συμμετοχή η όχι στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας σου στον πόλεμο κατά του Αβγανιστάν, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, και του επαπειλούμενου πολέμου κατά του Ιράν.
Αν σε έλεγαν μικρο Σαμ και έμενες στις ΗΠΑ, τι νομίζεις ότι θα συνέβαινε μετά;
Θα ήσουν σε ένα κελί σε πλήρη απομόνωση χωρίς καμιά επαφή με δικηγόρους ή συγγενικά πρόσωπα. Θα σε κατηγορούσαν για τρομοκράτη και επίδοξο καμικάζι , ότι πήρες μέρος σε ενέργειες εναντίον του κράτους σου και θα αναρωτιόσουν, στα αλήθεια για ποιο λόγο και για πόσα κλικ του ποντικιού σου αντιμετωπίζεις την θανατική καταδίκη και την εκτέλεση σου με ένεση σε κάποια απ τις φυλακές ύψιστης ασφάλειας της χώρας σου.…

Φαντάσου να μπορούσες να απελευθερώσεις
τον μικρό Σαμ.
Μπορείς???
Μπες στο http://www.amnesty.org.gr και άμα βρεις εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής σε ανηλίκους στις ΗΠΑ…

… εμένα να μου τρυπήσεις την μύτη μο την διεθνή μου αμνησία μέσα.

Σήμερα στην Αθήνα στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κοραή και
στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 20:30, καμία νεανική ομάδα δράσης δεν διοργανώνει ομιλία/ εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και θανατική ποινή σε ανήλικους » στην Αίθουσα 6 του κτιρίου της Νομικής Σχολής…… γιατί πολύ απλά η «διοικητική ζώνη» της Αμερικής δεν είναι και τόσο συγκεκριμένη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υ.Γ Κάτι πήρε το αυτί μου όμως ότι γίνεται «παγκόσμιος χαμός» για κάποια περίπτωση λογοκρισία του Ίντερνετ στην…. Κίνα, στο …Βιετνάμ και … στην Ζιμπάμπουε!!.
Ναι σας λέω , με πρωταγωνιστές την ίδια ακριβώς «Διεθνή αμνηστία» που λέγαμε και παραπάνω.

Αφορμές :
Markos
coolplatanos